keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Keskiviikko 16.1.2019

1.tunti
RUOTSI 8AB
Tästä lähtien olemme luokassa B106. Luettiin omia kirjoja 15 min lukuviikon kunniaksi. Sitten kirjoitettiin vihkoon järjestysluvuista, kuukausista ja päivämääristä. Saneluna 5 päivämäärää - tosi moni sai kaiken oikein! Läksyleimat. Kirjoitettiin vihkoon 10 päivämäärää leipäpussiklipsujen avulla. Osa ehti harjoitella suullisestikin.

Ja läksyksi tuli: kirjoita neljä lausetta, jossa kerrot jonkun ihmisen syntymäpäivän: Min mamma är född den första december.

3.tunti
SAKSA 7
Luettiin vartin ajan lukuviikon kunniaksi. Sitten pöytäryhmissä vaatesanaston muistelua: lapuille niin että toiselle puolelle suomeksi, toiselle puolelle saksaksi. Eniten sanoja löytänyt pöytä sai positiivista! Tarkistettiin, että sanat ovat oikein. Sitten opettaja luki monikielisestä kuvasanakirjasta erilaisia vaatesanoja, ja teidän piti esittää, miten se vaate puetaan päälle.

Ja läksyksi tuli: ne joilla ei ole vielä 20 leimaa, tehkää s. 108 teht. 1 (ja teht. 2)

5.tunti
SAKSA 8
Luettiin vartin ajan lukuviikon kunniaksi. Sitten muisteltiin pöytäryhmissä viime viikon Sveitsi-faktoja. Teht. 1ab tarkistaminen. Luettiin kpl 7B:n sanasto läpi itsekukin sormet korvissa, niin että kuulit oman äänesti mutta et muiden ääniä. Kuunneltiin läpi kpl 7B ja samalla käytiin läpi suullisesti teht. 1 s. 119. Rösti, raclette, fondue - teht. 2 s. 119. Luettiin ja käännettiin suullisesti kpl 7B.

Ja läksyksi tuli: teht. 6ab s. 121-122

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti