maanantai 10. joulukuuta 2018

Maanantai 10.12.2018

1.tunti
RU29A
Vuoden ekat numerot annettu. Tule kysymään, jos on jotain. Tammikuussa vielä yksi koe ja sitten ruotsin valtakunnallinen koe. Verbin perusmuoto eli infinitiivi att-sanan kanssa ja ilman att-sanaa. Teht. 14, 15, 16, 17. Läksyleimat. Teht. 20 s. 104-105. Suullista harjoittelua: teht. 20 ja lyhyet vastaukset.

Ja läksyksi tuli: teht. 17 s. 103

2.tunti
RUOTSI 7G
Berätta om veckoslutet i mindre grupper och använd så många känsloord som möjligt. Läxstämplar. Verbtest. Avsnitt 1+2 av Sommarkollo på Yle Arenan. Vi skrev i häftet vilka känslor som vi såg i programmet.

Ja läksyksi tuli: skriv minst 5 meningar om hur du tror att programmet fortsätter.

3.tunti
SAKSA 7
Leffatunti!

4.tunti
RUOTSI 8D

Hanna G poissa, sijaisena Salli. Ohjelmassa alustavasti tällaista: Tänään on vaateteemaa. Katsokaa ensin yhdessä video https://www.youtube.com/watch?v=RNDoqeCogBU - tää ei toimi Chromessa.

Sen jälkeen tekevät omaan tahtiin Tabletkoulusta: Kpl 4 Vad kostar den - videon ALLA on kuunneltava kappale, dialogi vaatekaupasta. Siinä on ohjeena, että kuuntele ja lue kaverisi kanssa ja mieti, mistä tilanteesta on kyse ja mitä siinä oikein puhutaan. Sen jälkeen on Quizlet-korteilla itsenäistä harjoittelua: vaatesanat, värisanat. Kannattaa painottaa oppilaille, että tämä kannattaa tehdä, sillä muuten seuraavat harjoitukset ovat todella vaikeita tai jopa mahdottomia tehdä.

Tabletkoulusta kpl 4:stä suull. teht. 1 (harjoittele parisi kanssa keskustelua ainakin 3 kertaa), kuunteluteht. 2 (pitää kirjoittaa mitä tuotteet maksavat, toiv. käyttäisivät kuulokkeita), teht. 3 (täydentävät vaatteiden nimiä), teht. 4 (täydentävät värien nimiä).

Ja läksyksi tuli: piirrä vihkoon asukokonaisuus, jonka voisi laittaa kouluun ja nimeä siihen kaikki vaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti