keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Keskiviikko 4.11.2020

 Hanna G poissa, Topi sijaisena

1.tunti

RUOTSI 7CDL

Koe viikon päästä. Siinä pitää osata kaikki kpl 1:n sanat, miettikää yhdessä miten sanoja oppisi parhaiten, voitte tehdä aikataulun kuinka monta per päivä pitää opetella jos nyt aloittaa. Sinun pitää myös osata kääntää kpl 1 ruotsista suomeen. Kielioppiasiana verbin perusmuoto ja preesens, työkirja s. 12-13. Myös Fakta om Finland tekstikirjasta. 

Ensi tiistaina saatte harjoitusmonisteen, josta tulee jotain tehtäviä suoraan kokeeseen. Koe tehdään Chromebookilla, joten se pitää olla mukana ja huom. ladattuna kans!

Sitten jatketaan kpl 2:n asioita. Kirjoittakaa vihkoon muistiinpanot kysymyssanoista ja kysymyslauseen sanajärjestyksestä. Laitan ne myöhemmin myös Classroomiin, mutta haluan että myös kirjoittavat itse. 

Työkirjasta s. 32 teoriaa. Sen jälkeen teht. 6 vihkoon. Kiinnitä huomiota sanajärjestykseen ja vertaa omia lauseita vihkon muistiinpanoihin. 

Kuunnelkaa kpl 2 cd:ltä. Tarkistakaa teht. 1-3 (liitteessä), joku näistä oli ehkä läksynä tiistailta? Anna läksyleima niille oppilaille, joilla läksy on tehtynä, leimat on telakan vieressä, Pikku Prinssi tms.  

Sitten kerrataan suullisesti numeroita. Suull. teht. 8. Huom. ei ole pakko antaa ihan omaa numeroa, mutta ainakin melkein, eli ei mitään 666 vaan oma numero josta on ehkä yksi numero vaihdettu. 

Ja läksyksi tuli: kirjoita vielä 3 omaa kysymystä, jotka käsittelevät kpl 2:ta. Esim. mihin perhe on matkalla, mistä ovat tulossa, mikä on uuden kaverin nimi tms. 


2.tunti

RUOTSI 7G

Svenska veckanin kunniaksi rentoa hommaa: voitte pelata ruotsiksi pelejä joita löytyy takahyllyltä: siellä on ainakin Twister ja sellainen sananselityspeli Lexicon tms. Lukollisesta lasivitriinistä löytyy sellaisia "kerää perhe" -korttipelejä, monenlaisia. Lopuksi voitte katsoa Sommarkollo-sarjaa 1-2 osaa Yle Areenasta. Luulen että ollaan parhaillaan jaksossa 7, on ehditty katsoa vasta pari minuuttia sitä. Ruotsinkielinen tekstitys. https://arenan.yle.fi/1-3535020


3.tunti

RUOTSI 9E

Palkintoleffa! 


4.-5.tunti

SAKSA 9

Oppilaat alkavat tehdä nyt tetin aikana itsenäisesti sellaista juttua, jossa Classroomissa on hyvin monenlaisia tehtäviä. He saavat omaan tahtiin valita mitä tekevät.

Katsokaa aluksi mun ohjevideo Classroomista. Sitten omaan tahtiin, aluksi suunnitellen mitä tekee tänään ja mahdollisesti seuraavinakin viikkoina, sitten hommiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti