maanantai 26. marraskuuta 2018

Maanantai 26.11.2018

1.tunti
RUOTSI 7A
Leffa-aamu! Eva och Adam, ehdittiin kohtaan 57 min. Huomenna loppuun, mutta muista ottaa myös kirjat mukaan.

2.tunti
RUOTSI 9C
Ensimmäiset numerot tulossa. Muista tehdä Zero Waste loppuun, jos se on vielä kesken. Kerroitte omista Zero Waste -jutuistanne parille. Kpl 4 virittelyn sanaston harjoittelua. Sarjakuva 4 läpikäynti. Teht. A-G. Kuunneltiin kpl 4. Teht. 1, 2, 3 s. 78-79.

Ja läksyksi tuli: teht. 2, 3, 4

4.tunti
RUOTSI 7E
Rehtori-Liisa oli vieraana. Opetettiin hänelle Kalabanda-taputus ja hailaulu. Imperfektejä löytyi hailaulusta, ja se olikin tämän päivän teema. Pöytäryhmittäin järjesteltiin lappuja suomi-ruotsi. Mietittiin myös, miten niitä voi jakaa erilaisiin ryhmiin päätteiden mukaan. Tabletkoulu, kohta 2.1: alleviivattiin kaikki 16 imperfektiä. Käytiin läpi niiden merkitys. Kerrattiin verbin säännöllisiä ja epäsäännöllisiä imperfektimuotoja. Teht. 2, 3, 4, 5. Huolellisuutta, muistathan lukea ohjeet! Samaan aikaan tehtävien tekemisen kanssa kävitte aulassa tai sivupöydällä tekemässä kysymyssanatestin lappujen avulla.

Ja läksyksi tuli: olisi hyvä, että tekisit ne imperfektitehtävät loppuun, mutta jakso vaihtuu ja seuraavaan ruotsin tuntiin on monta kuukautta... Olen teille yhdet leimat muuten velkaa, kun en tänään antanut!


5.tunti
SAKSA 7
Tehtiin yksi iso pöytä :) Taputuskilpailu! Silmämurhaaja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti