sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Torstai ja perjantai 28.-29.10.2021

 Hanna G kipeänä, sijaisia.

Torstai 28.10.2021

1.tunti

RUOTSI 7B

Hoppa in -tehtäviä digikirjasta. Ehkä Sommarkollosta seuraava osa. En tiedä läksyä. 

2.tunti

RUOTSI 8G

Teitte jotain tällaista: Viimeksi (2 viikkoa sitten) tehtiin muistiinpanot imperatiivista ja harjoiteltiin vielä ihan perusverbintaivutusta. Kaikki muistiinpanot löytyvät Classroomista. Sieltä löytyy myös imperatiiviharjoituksia tälle tunnille.

Sitten katsotaan Yle Areenasta ohjelmaa: https://arenan.yle.fi/1-50647645. Ohjelmassa ihmiset hankkivat lemmikkejä. Oppilaiden tehtävänä on katsoa tarkkaan ja jo katsomisen aikana miettiä, miten neuvoisivat IMPERATIIVIA KÄYTTÄEN uuden kissan/koiran omistajaa tai sellaista joka harkitsee lemmikin hankkimista. Huom. siis käskymuoto: "Köp x och y", ei muita muotoja esim. Du ska köpa x och y.   Nyt on tarkoitus harjoitella nimenomaan käskymuotoja. Läksyksi tehdä nuo käskyt loppuun, 6-10 kpl. Ensi kerralla myös testi imperatiivista.

Ja läksyksi tuli: tee uuden eläimen omistajalle käskyjä 6-10 kpl 

3.tunti

RUOTSI 9ABJ

Leffa loppuun. Quizlet.liveä kpl 3:n sanoilla. 

5.tunti

SAKSA 7

Leffa loppuun. 


Perjantai 29.10.2021

3.tunti

RUOTSI 7G

Substantiivin taivutuksesta muistiinpanot vihkoon. Löytyy myös Classroomista. 

Katsokaa video https://youtu.be/-kBEchxhKqI

Classroomissa kaksi harjoitusta. Toisessa simppeleitä substantiiveja (huom. siinä saattaa jossain lukea että koe, mutta ei ole koe, jos oppilaat ihmettelevät), toisessa taas pitää itse haluamastaan teemasta/harrastuksesta valita 10 substantiivia ja taivuttaa. Muistuta että käyttävät sanakirja.fi -sanakirjaa, johon ovat kirjautuneet. Jos ehditte, niin Sommarkollo, osa 10.

Ja läksyksi tuli: tee Classroomin harjoitus loppuun.

4.tunti

SAKSA 8

Itävaltaan liittyviä tehtäviä oman valinnan mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti