keskiviikko 26. elokuuta 2020

Keskiviikko 26.8.2020

 2.tunti

RUOTSI 9E

Hanna G poissa, sijaisena Jarkko. Katson läksyn ensi kerralla ja annan silloin läksyleiman.

Aloittakaa verbin taivutuksen kertaamisella. Muistuta että ottavat esiin verbitaulukon ruotsin Classroomista. Muistuta, että ruotsissa verbillä on erikseen perusmuoto ja preesens, niin kuin suomessakin, mutta englannissa taas ei. 

Käykää taululla läpi preesensin päätteet: I konjugaatio -ar, II konjugaatio -er, III konjugaatio -r, IV konjugaatio -er ja epäsäännölliset ovat usein -r tai -er. Tämän jälkeen lyhyt kahoot preesensistä.

Saatte katsoa yhdessä opetusvideoita:

imperfekti (katsokaa 7 min, tai jos on aikaa niin kokonaan 11 min) https://www.youtube.com/watch?v=o13f0su3f8s&list=PLTVt3y-LKnpZ3N7z3DKA06FqPFeKIBP7u&index=1

perfekti (4 min) https://www.youtube.com/watch?v=XOeOIlmn3zs&list=PLTVt3y-LKnpZ3N7z3DKA06FqPFeKIBP7u&index=13  Muistuta, että pluskvamperfekti muodostetaan samoin mutta apuverbinä on hade. 

Tehkää verbin taivutuksesta tehtäviä: Classroomissa on yksi taulukkotehtävä, sen jälkeen Sanomapro, Kom i gång, teht. 4, 5, 6b, 7a, 7b, miten ehtivät.

Sitten itsearviointi: Sanomapro, Kom i gång, Lähtökuopissa (niitä on monta, kaikki missä lukee lähtökuopissa). Tämä olisi tärkeä kaikkien ehtiä tehdä, joten siirry verbin taivutuksesta tähän jossain vaiheessa. 

Voivat tehdä muitakin Kom i gång -tehtäviä. 

Ja läksyksi tuli:  Kom i gång teht. 9 ja 10

4.tunti
SAKSA 9

Läksyleimat ja omien lauseiden lukeminen pöytäryhmissä. Kpl 1A kuunteluteht. 1 ja suull. teht. 3. Youtuber LeaMarien esittely ja LeaMarien koululaukun sisältöön tutustuminen https://www.youtube.com/watch?v=iyw612zNtmc Omien videoiden tekeminen tai vaihtoehtoisesti vihkoon kirjoittaminen ja piirtäminen.

Ja läksyksi tuli: teht. 1 kpl 1B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti